Er vraagt altijd wel iemand aan de wiskundeleraar: “Zal ik later die calculus echt gaan gebruiken?” En voor de meesten van ons, zegt Arthur Benjamin, is het antwoord: nee. Hij doet een dapper voorstel om wiskundeonderwijs relevant te maken in het digitale tijdperk. En zeker als je een beetje kritisch wil nadenken over alles wat je wordt voorgeschoteld in deze tijd van ‘informatie-overkill’. Ik heb mijn gebrekkige kennis van statistiek altijd als een gemis gevoeld. Dit is – tussen haakjes – de tot nu toe meest vertaalde TED-talk. Hij is in liefst 57 talen ondertiteld.
Deze website gebruikt cookies zodat het jouw voorkeuren kan onthouden. Cookie informatie wordt in jouw browser bewaard en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terug komt naar onze website en zodat wij je niet telkens opnieuw naar je instellingen moeten vragen.
Beste een leuke talk. Kort, krachtig en goed. Verbreid de kennis van probabiliteit en statistiek over een breed maatschappelijk veld en je zal veel minder te maken hebben met esoterie en magisch denkend alterneutisme, n= 1 heuristiek, subjectieve ervaring etc… Een scheut neurowetenschap erbij en skepp zal een exponentiele groei kennen. Wat willen we nog meer. oh ja , een goede plek om te beginnen is Statistics Hell. Hun url: http://www.statisticshell.com/
Je krijgt het er wel een beetje “warm” maar de moeite van het zweet meer dan waard.
Georges Otte
Bedankt, Georges, nu heb ik weer een nieuwe tijdpassering.
Satan, here I come!